Over Eventing Barchem

De eerste s.g.w. samengestelde wedstrijden werden al in de tachtiger jaren door de Barchruiters in Barchem georganiseerd. Deze vonden destijds plaats in en rondom de terreinen van de vereniging aan de Soerinkweg in Barchem.

Sinds 15 jaar is de huidige locatie in gebruik. Uniek gelegen tussen Barchem en Lochem,aan de voet van de lochemse berg. Dankzij de welwillende medewerking van diverse grondeigenaren heeft zij de beschikking over een uitgestrekt terrein. Een voor de achterhoek typerend open coulissen landschap op een prachtig glooiend terrein.

De vaste crossbouwer en “kartrekker” Hendrik Jan Arendsen Raedt tekent al 15 jaar voor het ontwerp en realisatie van de cross. De veiligheid voor paard en ruiter staat daarbij voorop. De bouwstijl van de hindernissen is ook nog eens onderscheidend door de creatieve vormgeving en kleurstelling, en elk jaar weer anders. Voor het publiek extra aantrekkelijk.

“Barchem” staat bekend als een technische cross en eerlijk voor het paard. Het rijden van een “alternatief” is altijd mogelijk,

Organiseren van Eventing Barchem is alleen mogelijk dankzij de geweldige inzet van de vrijwilligers en onze sponsoren.